Alapozás – technika és anyagok

2014.10.31 16:39 - 0 hozzászólás

Legyen bármilyen napunk, egy jó smink mindig képes a varázslatra: magabiztossá tesz, és egy határozott nőnél nincs gyönyörűbb. Ehhez persze nem árt tisztában lenni az alapvető technikákkal és anyagokkal, hiszen már a kezdet-kezdetén, az alapozásnál könnyű elcsúszni. Néhány tipp és útmutatás, ha karikás szemek és foltos bőr helyett egyenletes és szép sminket szeretnél.

reni illuszt2.jpg

A smink több, mint a testedre aggatott köntös, az egész kisugárzásodat átrajzolja, épp ezért nem mindegy, hogy ezt jól, vagy rosszul teszed. Még a hibátlannak tűnő bőr esetében sem spórolhatjuk ki az alapozást, illetve ezt megelőzően az arcbőr tisztítását, hidratálását és a korrektorozást, hiszen másként nem garantálható az elvárt összhatás, vagy fotók esetében a becsillanás mentes végeredmény.

Arctisztítás és hidratálás

Minden esetben fordítsunk figyelmet bőrünk megfelelő ápolására-tisztítására, ehhez válasszunk bőrtípusunknak megfelelő arcápoló készítményt. Amennyiben bizonytalan vagy, hogy számodra milyen termékek lennének megfelelőek, bátran kérd ki egy kozmetikus tanácsát, hiszen sok múlik ezen a lépésen.

A felület megtisztítását követően jöhet a következő lépés, a hidratálás. Ebben az esetben is rengeteg termék közül válogathatsz, kaphatóak különféle hidratáló és báziskrémek, a legfontosabb, hogy itt is a bőrtípusnak megfelelőt válasszunk, annak függvényében, hogy extra hidratálásra, vagy inkább hosszantartó matt hatásra vágysz.

Korrektor

Ezt követi a korrektor használata, amellyel az esetleges bőrhibákat, vagy a szem alatti karikákat tűntetheted el. A szem alatti ráncok esetében ügyelj rá, hogy ne ess túlzásba! A vastag korrektor réteg megül a ráncok mélyedéseiben, így elfedésük helyett még inkább kihangsúlyozhatod azokat!

Alapozás

Mivel a bőr színe nem egyenletes, még a szemre makulátlannak tűnő bőré sem, ezért a szép smink eléréséhez valamilyen szintű alapozásra mindig szükség van. Rengeteg gyártó számtalan termékét vásárolhatod meg a piacon, így általános aranyszabályt nem lehet adni a vásárláshoz. Ami biztosan fontos, hogy egységesen vedd figyelembe (ebben az esetben is) bőrtípusod, az igényeket (általános nappali, vagy alkalmi sminkhez vásárolsz), valamint a pénztárcád kereteit.

Ha mindennapos használatra vásárolsz nappali sminkhez alapozót, célszerű vékonyabban fedő terméket tenned a kosaradba, hiszen egy estélyi nagy smink porcelános, vastag fedése furcsán mutathat az irodában. Egy vékony alapozóval könnyű, természetes hatást érhetsz el.

reni illuszt1_1.jpgEzek a termékek különböző textúrával rendelkezhetnek (por, folyékony, krém stb.), így a felvitelük is többféle módon történhet: használhatunk szivacsot, az ujjunkat, vagy különböző alapozó ecseteket. Én az utóbbi használatát javaslom, mert ezzel biztosan egyenletesen és szép vékony rétegben tudsz majd dogozni, így elkerülheted, hogy a végén foltos legyen az alapozás.

Minden esetben ügyelned kell rá, hogy lehetőleg a bőrszíneddel megegyező színű terméket válassz, amit később ne csak az állvonalig vigyél fel! Egy erősebb fedésű alapozót használva, ha csak az áll vonaláig viszel fel egy réteget, könnyen maszkszerű, mesterséges hatást kelthetsz, amit jobb elkerülni.

A végére talán a legfontosabb pont: állj ellen az akcióknak! Az alapozó tényleg a személyes igényeidhez szabott termék. Felesleges pénzkidobás, ha egy „szuper, akció” keretében nem a bőrtípusodhoz, bőrszínedhez megfelelő termékből vásárolsz hónapokra elég készleteket.

Púderezés

Nem általános érvényű ugyan, de a legtöbb alapozót a mattítás és fixálás érdekében szükséges púderezni. Ahogy az eddigieknél, úgy itt is igaz, hogy a bőrszínedhez közel álló árnyalatot válassz. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy egy sötétebb árnyalatú alapozóval korrigálnák a bőr sápadtságát, azonban ez a természetestől eltérő árnyalat meglátszik, a helyzet pedig a nap előrehaladtával csak rosszabb lehet. Ha a napi rohanásban ugyanis a púder és az alapozóréteg kopni kezd, a bőr eredeti színe átüt, kellemetlen foltokkal téve bosszússá a napot.

Remélem, ez a kis útmutató segítségedre lesz az alapozó használata során.

Szép sminkeket és még szebb napot!

Gali Renáta profi sminkes

A bejegyzés trackback címe:

https://renatagali.blog.hu/api/trackback/id/tr586793135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook