Füstös szemek – egy csábító klasszikus

2014.11.30 16:51 - 0 hozzászólás

Egy-egy esti program, vagy egy könnyű bulival végződő csajos este során nincs még egy olyan hasznos szövetséges, mint egy könnyen elkészíthető, divatos smink, ami igéző pillantást kölcsönözve képes izgalmassá tenni megjelenésed. A füstös smink egy ilyen örök klasszikus, amit ráadásul néhány egyszerű lépést és szabályt követve magadnak is könnyedén elkészíthetsz. A mostani bejegyzésben egy intenzív, fekete füstös változat lépéseit mutatom meg, ami tökéletes választás lehet, ha egy izgalmas estén szeretnéd megragadni a figyelmet.

fustos_lepesek_nyito.jpg

Coco Chanel egyszer úgy fogalmazott, hogy „A szépben mindig van valami megdöbbentő és szokatlan, valami ünnepi és korlátlan.”. Ha a figyelemfelhívás a cél az esti szépséggel, akkor egy jól elkészített füstös sminkkel nem nyúlhatsz nagyon mellé. Főleg, hogy a mostani fekete változaton kívül zöld, kék, lila, vagy barna változatokban is jól mutat, így mindig képes lehetsz valami újat mutatni. Egyetlen fontos szabály van vele kapcsolatban: tudd viselni. Hangsúlyos, feltűnő alkalmi sminkről van szó, amiben sok szempár szegeződhet rád, így ha nem szoktál ilyesmihez, elsőre lehet nem ez lesz számodra a befutó. Persze nőként a figyelemhez hasonló kellemes bosszúságokat könnyű elviselni, így érdemes ezekbe a sminkekbe is belerázódni. ;) Lássuk is, hogyan készítheted el!

Alapozás

Mindegy, hogy a választott sminked nappali, vagy alkalmi, erősebb vagy visszafogott, amit alapszabályként mindig érdemes szem előtt tartanod, hogy az alapozót egyenletes rétegben a megtisztított bőrre vidd fel. Ennek lépéseiről itt olvashatsz részletesen

Szemek

Miután megvagy a megfelelő alappal, következhet a szem sminkelése. Első lépésben a szemhéjalapozót vidd fel a szemhéjadra. A szemek alá érdemes ezután egy vastag púderréteget is felvinned. Ez azért lehet hasznos, mert akármilyen jó minőségű is a szemhéjpúdered, előfordulhat, hogy leporlik a smink készítése közben, és összekeni a bőrödet. Ez különösen kellemetlen, ha sötét színnel dolgozol, azonban a felvitt púderréteggel együtt, a smink végén könnyedén, egy határozott mozdulattal lesöpörheted, így már nem okozhat nagyobb kavarodást.

fustos_lepesek1.jpg

Ezután következhet a szemceruza, amivel a szemet alul és felül egyaránt kontúrozd. Érdemes alul kezdened, hiszen így egyszerűen meg tudod húzni azt az ívet, ami mentén ki tudod alakítani a formát, amit szeretnél, és nem fog előfordulni, hogy túlságosan lefelé ívelő lesz a smink.

Ha ez megvan, akkor jöhet egy ceruzaalap a szemhéjadra is. Ez két okból is érdemes felvinned. Egyfelől a szemhéjpúder szemcséi jobban beletapadnak a ceruzába, másrészt pedig sötétebb, intenzívebb lesz a végeredmény. Ezt akkor is érdemes megtenned (fekete, vagy barna színnel) ha más árnyalatú füstös sminket készítesz. Ezt egy fültisztító pálcika segítségével tudod elsatírozni alul-fölül egyaránt. A szemet vízvonalon szintén fekete ceruzával húzzuk ki.

fustos_lepesek2.jpg

A következő lépésben vigyél fel egy teljesen semleges, világos selymes fényű szemhéjpúdert. A jelentőségét az adja, hogy megkönnyíti a szép satírozás kialakítását, ami ennél a sminknél azért lehet picit komplikáltabb, mert matt fekete porral dolgozunk, amit eleinte nehezebb lehet folt menetesen felvinni. Ezen könnyíthetsz, ha teszel egy leheletvékony rétegben egy kis selyemfényű port a szemhéjadra, amitől máris szebb lesz a satírozás, és a sminkednek is egyből egy kis fényt kölcsönöz. :)

fustos_lepesek3.jpg

Ezt követi a szempillatőbe felvitt a fekete szemhéjpúder. A felvitelnél figyelj rá, hogy a szempilláknál legyen a legsötétebb árnyalatú, majd kifelé haladva egyre halványabb legyen a szín.

Végül a határozott vonalakat satírozd el egy ecsettel, vagy fültisztító pálcikával.

fustos_lepesek4.jpg

Szempillák

Mivel erősebb sminkről van szó, a pillák is nyugodtan lehetnek hangsúlyosak, bátran spirálozhatod őket több rétegben is. Ha a pillák összeragadnának, akkor fésüld át őket.

Száj

A szem hangsúlyos, ezért az ajkakat szerintem inkább visszafogottan sminkeld. Elegendő egy halvány, üde szájfény. Bár van, akinek tényleg nagyon jól áll a fekete füstös szem -piros száj kombináció, azért ezzel érdemes óvatosan bánni. :)

Színek

Ezt a sminket természetesen nemcsak feketével készítheted el. Ha színes változatot szeretnél, akkor fekete por helyett bátran próbáld ki a felsoroltak bármelyikét. Úgyhogy bátran elő a színekkel, és lehet kísérletezni. A hangsúly a szép satírozáson van. ;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://renatagali.blog.hu/api/trackback/id/tr246945801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook