Gyönyörű menyasszonyi smink? Ez a titka.

2013.03.11 14:21 - 0 hozzászólás

10.jpg

Ahogy minden évnek megvan a menyasszonyi ruha divatja, úgy a sminkek terén is újabb és újabb trendekkel találkozhatunk. Az aktuális divatnál talán fontosabb, hogy sminkünk egyéniségünkhöz, arckarakterünkhöz és persze ruhánkhoz illő legyen. Ahány menyasszony, annyi smink, így a nagyon visszafogott, szinte natúr sminktől az extrémig bármi megfelelő lehet.

Bízzuk magunkat szakemberre

A menyasszonyi smink nem egy otthon összedobott munkába rohanós smink, hosszú-hosszú órákat kell kibírnia igazítás nélkül, ráadásul egyaránt jól kell mutatnia közelről és távolról, élőben és a fotókon is. Emiatt a magukat rendszeresen sminkelő menyasszonyoknak is érdemes sminkjüket gyakorlott szakemberre bízni, hiszen színhatást és tartósságot tekintve a legtöbb lakossági termék nem alkalmas menyasszonyi smink készítésére. Bátran kérjünk referenciaanyagot, egyáltalán tetszenek-e a munkái. Informálódjunk ismeretségi körünkben, kérjünk róla véleményeket, vegyük fel vele a kapcsolatot személyesen vagy telefonon, így eldönthetjük, tudása mellett emberileg is szimpatikus-e.

Próbasmink

Minden esetben készíttessünk próbasminket. Akkor is, ha munkái alapján úgy ítéljük, elsőre is tud szép sminket készíteni. A gyönyörű smink azonban nem elég, a menyasszony egyéniségéhez illőnek kell lennie, amire időt kell szánni. Beszélgetéssel, ismerkedéssel kezdődik, majd arckarakterünk, bőrünk állapota, a frizura, ruha, csokor, dekoráció stb. figyelembevételével készül, a menyasszony igényeit szem előtt tartva. Így nyugodtan jelezzük, ha a smink tőlünk idegen, nem érezzük benne jól magunkat. A próbasmink ezen kívül természetesen azt a célt is szolgálja, hogy saját bőrünkön tudjuk tapasztalni az anyagot, annak tartósságát. Bátran tegyük ki a sminket fokozott igénybevételnek: minden szempontból megfelel-e, kibírja-e azt a legalább 12 órát, amit az esküvőn is bírnia kell. Próbasminket általában 3-4 héttel a Nagy Nap előtt érdemes készíttetni, amikor már minden összeállt és ráhangolódtunk az esküvőre. Foglalni azonban ennél jóval előbb érdemes. Ha kiszemelt sminkesünk munkája másnak is tetszik, könnyen lemaradhatunk róla.

Higiénia

Választott sminkesünk kellően ügyel a higiéniára, az eszközök és anyagok tisztaságára? Mivel több embert sminkel egymás után, ennek különösen nagy jelentősége van. Ki szeretne egy utcán talált szájfénnyel vagy alapozó szivaccsal sminkelni?! Nem megfelelő tisztaság mellett könnyen ilyen hatásnak tehetjük ki bőrünket, ami egyenes út lehet a bőrgyógyászhoz. Az esküvői készülődés hevében pedig ez hiányzik a legkevésbé.

Szép bőr, tökéletes alapozás

Szép és egyenletes alapozás elérése érdekében törekedni kell a lehető legtökéletesebb bőrre. Érdemes kozmetikust felkeresni, gondoskodni bőrünk kezeléséről, emellett pedig a megfelelő folyadékbevitelről. Egyetlen ember bőrszíne sem egyenletes, ezért a ránézésre tökéletesnek tűnő bőr esetében is szükség van alapozásra, aminek ráadásul vízállónak is kell lennie. Ha tűzfolt, májfolt, vitiligo található a bőrön, ezt megfelelő alapozóval és alapozási technikával szintén álcázni lehet. Az alapozókat, különböző arc-és szemszínezőket tekintve is fontos a profi termékek használata, hiszen magas pigment tartalmuk miatt vékonyabb rétegben is megfelelő fedést, színhatást és színtartást biztosítanak, így nincs szükség ujjnyi vastag vakolatra. Érdekes látványt nyújt ugyanis egy dekoltázsig, rosszabb esetben állunk vonaláig terjedő maszk.

Ha ékszer helyett valami másra vágyunk

Mint minden ruhát, a menyasszony megjelenését is alkalmivá, különlegessé tehetjük megfelelő kiegészítőkkel. Hagyományos ékszerek helyett festett ékszerekkel, vagy ragasztott kristályokkal tehető a menyasszony megjelenése igazán egyedivé. A menyasszonyi testfestés izzadás ellenére is tartós marad, egyéniségtől függően szinte bármilyen elképzelés megvalósítható, továbbá tetoválások álcázására is alkalmas.

19.jpg  

Tudás, minőségi eszközök és anyagok kontra olcsó menyasszonyi smink

A minőségi termékeknek meglehetősen borsos ára van, akár ecsetekről akár az ecsetekre kerülő anyagokról beszélünk. Hosszan tartó smink kizárólag velük képzelhető el, ez pedig természetesen a smink árában is megmutatkozik. Ezen kívül meg kell fizetnünk a tudás megszerzéséhez szükséges tanulást és rengeteg gyakorlást is. Spórolás reményében könnyen ráfázhatunk, amikor a júliusi melegben lefolyt sminkkel állunk oltár elé, vagy egy arckarakterünkhöz totálisan előnytelen sminkben, amit „sminkelgetésben” jártas barátnőnk készít el számunkra.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://renatagali.blog.hu/api/trackback/id/tr205127723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook