Ünnepi utazás és sminkek – néhány praktika

2014.12.21 14:41 - 0 hozzászólás

A karácsony igazi vándorünnep, hiszen ilyenkor rengeteg helyen vagyunk otthon pár nap alatt (saját lakás, szülők, nagymamák és még sorolhatnám). Ha az utazások sodrásában az egyik nap nappalra, míg másnap inkább estére készülne a smink, a vendégségbe pedig nem szeretnél egy kisebb stúdióval betoppanni, akkor érdemes körültekintően csomagolnod a sminkszereket. A következőekben elmesélem, én mit viszek magammal a kis táskámban, illetve megosztok néhány egyszerű és hatékony praktikát is a sminkedhez, hogy az öröm mindig őszinte legyen ;).

reniblog_1.jpg

Általában mindenki ledöbben, mikor megmutatom, hogy sminkesként mennyire kevés sminkeszközt és anyagot tartok magamnál, pedig ha a helyszínek és munkák között utazok bizony egy ütős és jól összeállított neszesszer lehet az egyetlen megoldás. Karácsonykor gondolom kicsit mindnyájan ebben az utazós cipőben járunk, úgyhogy inspirációként következzen az én sminkes táskám tartalma, hátha segít a készülődésben.

Életmentő neszesszer az ünnepekre

A saját táskám a következőket tartalmazza:

1 db folyékony korrektor. Ez jó a szem alá, illetve ezt használom szemhéjpúder alapnak is.

1 db alapozó. Egy természetes hatású HD alapozót használok, ami minden körülmények között természetes hatást mutat, mégis elegendő fedést biztosít. Akik erőteljesebb fedést várnak, számukra nem ez lesz a tökéletes választás.:)

1 db áttetsző porpúder. Ezzel fixálom és mattítom az alapozót. Azért választok áttetszőt, mert ez gyakorlatilag bármilyen bőrszínhez jó, így nem kell attól tartanom, hogy foltos lesz, ha nem teljesen egyezik az arcom színével, illetve ugyanúgy jó télen-nyáron, nem kell több színt vásárolnom.

blog_ulluszt4.jpg

1 db 4es szemhéjpúder paletta, amit magamnak válogattam össze.
Matt világos és sötétbarna. Ezeket használom nappali sminkként, illetve a sötétbarnát a szemöldököm színezésére.

Kicsit gyöngyházas barackos rózsaszínes szemhéjpúder. Ezt szintén tudom kombinálni a másik hárommal, vagy csak eggyel-kettővel, de a diszkrét fénye miatt a pirosítóra téve ad egy kis ünnepi csillogást az arcnak, így alkalmi smink kiegészítőként is tökéletes.

Matt fekete por. Ha erősíteni szeretnék a sminken, illetve fekete füstöshöz jól kombinálható a gyöngyházas színemmel.

img_2733.JPG

1 db fekete szemceruza:
Ezt használom vízvonalon a szem belső kihúzására. A szempillatőnél finoman elsatírozva, majd a porok valamelyikével fixálva mindjárt más hatást tudok elérni vele attól függően, hogy a barnát, vagy a feketét teszem rá.

1 db natúr, semleges színű pirosító. Attól függően, hogy erősebbet vagy diszkrétebbet szeretnék, teszek belőle többet vagy kevesebbet, és a gyöngyházas szemhéjpúderrel kicsit ünnepibbé is tudom tenni.

1 db highlighter

1 db fekete szempillaspirál

blog_illuszt5.jpg

1 db natúrabb barnás-rózsaszínes rúzs

1 db piros rúzs

A rúzsokat szoktam külön-külön is használni, illetve ha úgy van, akkor kikeverek belőle még több árnyalatot.

img_2746.JPG

1 db alapozó ecset, ezzel szoktam púderezni is

1 db pirosító ecset

1 db ferde ecset szemöldökszínezésre, egyúttal a szempillatőhöz is ezt használom kontúrozáshoz

1 db szemhéjfestő ecset a szemhéjpúderek felvitelére, satírozáshoz

img_2780.JPG

Persze, ha valami különlegessel szeretnél előrukkolni Karácsony estére (bár a felsoroltak is bőven biztosítanak variációs lehetőséget) és nem vagy biztos abban, hogy meg tudod-e csinálni a választott anyagokkal, akkor kérdezz bátran e-mailban a honlapom kapcsolati űrlapján keresztül.

Ahogy ígértem, következzen néhány praktika

Könnyed alapozó napközben, erősebb fedés estére:
A nappali sminkről szóló bejegyzésemben említettem, hogy természetes fényhez, nappalra mindig valamilyen könnyedebb alapozót célszerű használni, míg az esti bulira kicsit erősebb fedés is elmegy. Ha mind a kettőre szükséged volna, de spórolnál a hellyel, vigyél magaddal egy erősebb alapozót, valamint hidratálót, vagy báziskrémet. Ha az erősebben fedő alapozóhoz hidratáló krémet, vagy báziskrémet keversz, egyből kész is a színezett hidratáló, ami vékonyabb, könnyedebb hatást eredményez, amit a nappali sminkedhez is használhatsz.

Korrektor:
A korrektort nemcsak a karikák és bőrhibák álcázására, de szemhéjpúder alapnak is jól használhatod. Egyenletes vékony rétegben vidd fel a szemhéjadra, ebbe beletapad majd a szemhéjpúder, ami így tartósabb is lesz, ráadásul a színek is sokkal jobban érvényesülnek majd.

Highlighter:
A highlighter egy nagyon sokoldalúan használható termék. Nagyon szép fényt és üde csillogást ad az arcnak, ezen kívül kicsit töményebb formájában használva nyugodtan használhatod csillogó szemhéjpúderként is. Ha egy kis mennyiséget pedig testápolóhoz keversz, mindenhol üde ragyogást kölcsönözhetsz vele a bőrödnek. Szájfényhez keverve szintén kicsit más árnyalatot és extra ragyogást adhatunk az ajkaknak alkalomtól függően.

Rúzs:
Ha sikerül jól kiválasztanod a rúzs színét, akkor akár krémpirosítóként is használhatod. Ez esetben minimális mennyiséget szépen oszlass el az arcodon. Arra ügyelj, hogy ezt a folyamatot még az arc púderezése előtt tedd meg, mert púderezés után már kicsi az esély, hogy folt menetesen tudd eldolgozni.

Szempillaspirál:
Igazából itt nincs szó hatalmas mágiáról, a fedés vastagságával játszhatsz, ha többször egymás után viszel fel rétegeket a szempillaspirállal. Ha összeragadnának a szempillák, akkor fésüld át őket.

Tus:
A szemhéjtust is lehet több funkciós segítőnk. Egyrészt használhatjuk, ha klasszikus tusvonalat szeretnénk húzni. Ez esetben szépen húzzuk meg a tusvonalat, és hagyjuk megszáradni. Viszont ha kicsit füstösebb hatást szeretnénk, akkor még száradás előtt fültisztító pálcikával vagy ecsettel elsatírozhatjuk egy kicsit, így mindjárt más smink lesz a végeredmény.

Világos és sötétbarnás matt szemhéjpúder:
Nagyon jó szolgálatot tehetnek szemöldökszínezés során is. Szép, természetes hatást érhetsz el velük a szemöldök formázása során, ráadásul ezeket a matt színeket a szemhéjon használva könnyen készíthetsz nappali, natúr sminket. A selyemfényű porokkal és highlighterrel kombinálva pedig már ünnepi lesz a smink.

Egy jó trükk lehet még, hogy ha a szemhéjpúdert nedvesen viszed fel, sokkal intenzívebb lesz a választott szín. Így akár egyetlen jól megválasztott paletta is teljesen más végeredményt mutathat.

Ha a tippek kapcsán bármilyen kérdésed volna, vagy szeretnéd részletesebben is átbeszélni a sminktáskádba valókat sminktanácsadás keretében, akkor nyugodtan ismerkedj meg munkámmal ezen az aloldalamon, ahol üzenetet is tudsz küldeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://renatagali.blog.hu/api/trackback/id/tr267001955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook