Pirosíts okosan – a porcelánbabától az életteli sminkig

2015.02.6 16:24 - 0 hozzászólás

A pirosító az egyik nélkülözhetetlen kiegészítője mindenki sminkes kelléktárának, amivel élettelivé teheted arcodat. De legyen bármennyire is „alap” anyag, érdemes pár percet rászánnod és jobban megismerkedni vele, mivel az elérhető rengeteg fajtájú, színű és állagú változat mellett, ha nem követsz néhány alapszabályt, könnyen mesterséges és festett végeredményt láthatsz viszont a tükörben a vágyott üdeség helyett. A következőekben ezekről olvashatsz néhány hasznos tudnivalót.

filt2.jpg

A pirosító tényleg alap dolog, ha szeretnéd sminkelni magad. Ráadásul, ha jól választod ki a számodra ideális változatát, elég egy-két árnyalatot magadnál tartani, amivel bármilyen sminket elkészíthetsz, hiszen kombinálhatod őket, nemcsak egymással, de a fénylő hatásért akár a szemhéjpúderrel is.

De mire is figyelj és milyen fajtái vannak?

A pirosítónak bár a színek és fajták mentén rengeteg lehetőséget kínál, hogy kísérletezz, mindig alkalmazkodnia kell a megjelenésedhez, értve ezen a ruhád színét, illetve a bőrszíned tónusát, valamint a haj- és szemszínedet.

Honnan tudod, hogy valami nem stimmel a pirosítással? Ha a végén festettnek látod magad. Ebben az esetben nem harmonizál valamivel, így az egésznek lesz egy mesterséges jellege.

Ahhoz, hogy ki tudd választani a számodra megfelelőt nézzük kicsit át őket.:)

Matt vagy fényes?

A matt változat nappali sminkekhez tökéletes, illetve azoknak lehet megfelelő választás, akik, a visszafogottságot kedvelik. Ha idősebb korban sem feledkezel meg a sminkelésről, akkor szintén ez az a típus, ami megfelelő lehet, mert rosszul megválasztott fényes árnyalat könnyen felhívhatja a ráncokra a figyelmet.

A picit fényesebb pirosítókat alkalmi sminkekhez lehet érdemes választanod, vagy amikor szeretnél egy kis extra ragyogást adni az arcnak, de érdemes itt is szem előtt tartanod, hogy a kevesebb több ;).  

Színek tekintetében, mint a többi sminkalapanyagnál itt is megtalálhatod a hideg, semleges és meleg színeket egyaránt.

Ha biztosra szeretnél menni, illetve olyan pirosítót keresel, amit a lehető legtöbb helyzetben használhatsz, én valamilyen semlegesebb színt javaslok. Ezeket ugyanúgy használhatod egy hidegebb színű szemhéjfestéshez, mint egy melegebbhez, ugyanígy az ezekhez választott ruhához.

A következő fotón az ecsetemet is egy ilyen pirosítóra helyezve láthatod, ami az egyik nagy kedvencem a M.A.C-től. Ez a szín például nagyon szép alkalmi sminkek kiegészítője lehet, mivel úgy rózsaszínes, hogy van egy pici aranyos csillogása is, melegebbé teszi az egészet, egy kicsit barackosba húzva át az összhatást. Kellemes, ünnepélyes és elegáns. Csodaszép, és nagyon kedvelt szín. :)

img_2337.JPG

Mivel a túl hideg vagy túl meleg pirosítókkal sokkal kevésbé lehet univerzálisan dolgozni, így ha magadnak keresel alapdarabot, inkább ne ezek közül válassz. Persze, ha kíserletező típus vagy, és mániákusan gyűjtöd a sminkcuccokat, akkor elég szép készletet tudsz felhalmozni a különböző árnyalatokból. Ez a megoldás ugyan kevésbé pénztárcakímélő;).

A következő nagy kérdés: krémes vagy por?

Én mindkettőt nagyon szeretem, és gyakran kombinálom is őket. Ebben a tekintetben azt célszerű választanod, amelyikkel szívesebben sminkeled magad. A krémpirosítót akár az újaddal is felviheted, ha ahhoz van kedved (persze ha egyenletes végeredményt szeretnél, legyen inkább ecset), de ha porral szeretsz jobban dolgozni, akkor válaszd bátran azt. A krémpirosítót egyébként rögtön az alapozás után kell felvinned, majd ecsettel eldolgozni, mivel a végén ezt púderezned is kell.

Érett bőrűek bátran használjanak krémpirosítót, nagyon szép, egyenletes végeredményt lehet elérni, ha megfelelő állagú és pigmentáltságú a választott pirosító. Nagy kedvencem a Ben Nye HD krémpirosítója, mivel nagyon könnyű vele dolgozni, szépen eloszlik a bőrön, jól pigmentált és tartós is.

Ha kérdésed volna a témával kapcsolatban, írj bátran üzenetet a honlapom Kapcsolat menüpontjának üzenetküldő felületén keresztül.

Illetve, ha személyesen szeretnél jobban megismerkedni az alapanyagokkal és használatukkal, ismerkedj meg egyéni sminkoktatásaimmal

A bejegyzés trackback címe:

https://renatagali.blog.hu/api/trackback/id/tr177146883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook