Stílusos esküvői sminket szeretnél? Ezekre figyelj!

2015.03.13 12:35 - 0 hozzászólás

Ugye te sem örülnél, ha megkérne valaki, hogy használj egy utcán talált rúzst? Vagy ugyanennyire töltene boldogsággal, ha egy természetes, finoman fedő smink helyett egy az állvonalnál hirtelen véget érő, vastag vakolatot kellene viselned az esküvő napján? Gondolom, annak se örülnél, ha a táncból visszatérve azt éreznéd, hogy megfolyt a smink az arcodon? Pedig ha nem figyelsz esküvői sminked kapcsán néhány dologra, könnyen hasonló „izgalmakba” keveredhetsz. Következzen néhány jó tanács, hogy mindezt elkerülhesd!

eskuvos2.jpg

Bízd magad szakemberre!

A menyasszonyi smink nem egy otthon összedobott munkába rohanós smink, hosszú-hosszú órákat kell kibírnia igazítás nélkül, ráadásul egyaránt jól kell mutatnia közelről és távolról, élőben és a fotókon is. Emiatt akkor is érdemes sminked elkészítését gyakorlott sminkesre bíznod, ha egyébként rendszeresen sminkeled magad. Színhatást és tartósságot tekintve a legtöbb lakossági termék ugyanis nem alkalmas menyasszonyi smink készítésére. Ami miatt még érdemes sminkesre tenned a voksodat az az, hogy ráadásul épp úgy, mint a menyasszonyi ruhák esetében, minden évnek megvan a sminkek tekintetében is a saját stílusa, amit nem elég ismerni, mérlegelni kell, hogy az a saját arckaraktereddel, egyéniségeddel összeegyeztethető-e, milyen változtatások szükségesek egy-egy egyedi esetében.

Ráadásul a smink még az aktuális trendeket követve is más és más lehet egy-egy személyiség esetében, hiszen a teljesen visszafogott, natúr sminktől, a látványos, drámai variációkig számtalan hangulatban készíthetőek el.

Kit és mi alapján válassz?

Rengeteg sminkes közül választhatsz, így az elsődleges szempont az lehet, hogy melyikük munkája az, ami a legközelebb áll a Te stílusodhoz. Ennek eldöntésénél segítségedre lesznek a fotók. Ez egy nagyon fontos dolog, például ha egyszerű, elegáns megjelenést részesítesz előnyben, és azt szeretnéd, ha sminkedből is ez tükröződne, akkor számodra egy egyszerűbb, letisztultabb stílusú sminkes lesz a befutó.

Ha pedig épp ennek ellenkezője a fontos, és sminked csillámmal és strasszokkal, valamint hatalmas műszempillával tudod elképzelni, akkor olyat válassz, akinél ilyen fotókat látsz (ez most lehet hogy egyértelműnek tűnik, de sokszor támad ezekből keveredés, ha van egy stílus, amit szeretnél, azt legjobban olyan szakember tudja elkészíteni, aki az adott hangulatban dolgozik). Ez a nap Rólad szól, a megjelenésed is olyan legyen, amiben jól érzed magad! :)

Az esküvői sminkelést tényleg csak szívvel-lélekkel lehet végezni, mivel ez sokkal több egy sminknél, ráadásul adódhatnak váratlan helyzetek, ennek kezelésében sokat segít az esküvői rutin. Ez a Te napod, és nagyon nem mindegy, hogy a készülődés örömteli lesz, vagy inkább elkeserítő amiatt, hogy félvállról veszi a sminket, vagy nem megfelelően kezel egy helyzetet.

esku1.jpg

Próbasmink

Minden esetben készíttess próbasminket. Akkor is, ha munkái alapján úgy ítéled a választott sminkesről, hogy elsőre is tud szép sminket készíteni ( ne az esküvő forgatagában kelljen még azon is izgulnod, vajon milyen lesz a sminked, és mi van, ha mégsem pont olyat szerettél volna?).

A gyönyörű smink azonban nem elég, a menyasszony egyéniségéhez illőnek kell lennie, amire időt kell szánni. Beszélgetéssel, ismerkedéssel kezdődik, majd arckaraktered, bőröd állapota, a frizura, ruha, csokor, dekoráció stb. figyelembevételével készül, saját stílusod szem előtt tartva. Ezért nyugodtan jelezd, ha a smink Tőled idegen, nem érzed benne jól magad. A próbasmink emellett lehetőséget teremt, hogy saját bőrödön tapasztald meg az anyagot, annak tartósságát. Bátran tedd ki a sminket fokozott igénybevételnek: minden szempontból megfelel-e, kibírja-e azt a legalább 12 órát, amit az esküvőn is bírnia kell.

Higiénia

Ez nagyon fontos, sokaknál sajnos mégis háttérbe szorul. Ugye Te sem szívesen sminkelnél egy utcán talált szájfénnyel, rúzzsal vagy alapozó szivaccsal? Pedig valami ilyesmire számíthatsz, ha a sminkesnél nem tiszták az ecsetek, egyik emberről a másikra viszi fel a szájfényt vagy a rúzst. Nem megfelelő tisztaság mellett könnyen ilyen hatásnak teheted ki bőröd, ami egyenes út lehet a bőrgyógyászhoz. Az esküvői készülődés hevében pedig ez hiányzik a legkevésbé.

esku2.jpg

Szép bőr, tökéletes alapozás

Szép és egyenletes alapozás elérése érdekében törekedni kell a lehető legtökéletesebb bőrre. Érdemes kozmetikust felkeresni, gondoskodni bőröd kezeléséről, emellett pedig a megfelelő folyadékbevitelről. Egyetlen ember bőrszíne sem egyenletes, ezért a ránézésre tökéletesnek tűnő bőr esetében is szükség van alapozásra, aminek ráadásul vízállónak is kell lennie. Ha tűzfolt, májfolt, vitiligo található a bőrön, ezt megfelelő alapozóval és alapozási technikával szintén álcázni lehet. Az alapozókat, különböző arc-és szemszínezőket tekintve is fontos a profi termékek használata, hiszen magas pigment tartalmuk miatt vékonyabb rétegben is megfelelő fedést, színhatást és színtartást biztosítanak, így nincs szükség ujjnyi vastag vakolatra. Érdekes látványt nyújt ugyanis egy dekoltázsig, rosszabb esetben állvonalig terjedő maszk.

Tapasztalat, minőségi eszközök és anyagok kontra olcsó menyasszonyi smink

A minőségi termékeknek meglehetősen borsos ára van, akár ecsetekről akár az ecsetekre kerülő anyagokról beszélünk. Hosszan tartó smink kizárólag velük képzelhető el, ez pedig természetesen a smink árában is megmutatkozik. Ezen kívül meg kell fizetned a tudás megszerzéséhez szükséges tanulást és rengeteg gyakorlást is, és azt a nyugalmat, hogy pontosan tudod, mire számíthatsz. Egy profi soha nem késik, és az sem fordulhat elő, hogy az előzetesen megbeszéltekhez képest csúszik az elkészítéssel. Egész egyszerűen azért, mert annyi időt számol rá biztonsági tartalékként, ami akkor is elég lesz, ha egy nem várt dolog miatt késve tudtok csak kezdeni. Hogy megéri-e spórolás reményében megkockáztatni a júliusi melegben a lefolyt sminket, egy számodra előnytelen sminkben kimondani az Igent, vagy a csúszás, kapkodás miatt idegeskedni? Ugye szerinted sem?:)

A bejegyzés trackback címe:

https://renatagali.blog.hu/api/trackback/id/tr247265107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook