Egy kis nyár eleji megújulás - költözik a Blogom

2015.05.20 18:03 - 0 hozzászólás

sminktanacsadas.jpg

Gandhinak van egy jó mondása, amit mindig nagyon szerettem: a legjobb, ha az ember maga lesz az a változás, amit a világban szeretne látni. Így bár sok örömteli pillanatot szerzett ez a blog, ideje a megújulásnak! :) A bejegyzések átköltöznek a most megújult honlapom, a www.renatagali.com felületére, ahol a munkáimról, hírekről, kurzusaimról minden lényeges információt is megtalálhatsz. Személyesebb, modernebb és nem mellesleg szebb lett minden. Nézd meg, remélem, Te is így látod ;) Szép napot! – Gali Renáta sminkes. 

Csillámmentes esküvői smink

2015.04.2 17:23 - 0 hozzászólás

A menyasszonyi próbasminknek igazából szüksége lenne egy új névre. Bár sokan félreértik, ez nem kísérletezés, vagy próbálgatás a sminkes részéről, hanem közös felkészülés a Nagy Napra, ahol praktikus tanácsok, kérdések sora segít abban, hogy a sminked is az alkalomhoz, a választott stílushoz és főként személyiségedhez, arcformádhoz igazodjon. A próba kérdései között időnként felmerül, hogy csillámot használhatunk-e a menyasszonyi sminkhez. Van, aki meglepődik, de a válasz egyértelműen a „nem”. Most ennek okairól olvashatsz.

eskuvoi_smink1_blog.jpg

a bejegyzés erre folytatódik
Stílusos esküvői sminket szeretnél? Ezekre figyelj!

2015.03.13 12:35 - 0 hozzászólás

Ugye te sem örülnél, ha megkérne valaki, hogy használj egy utcán talált rúzst? Vagy ugyanennyire töltene boldogsággal, ha egy természetes, finoman fedő smink helyett egy az állvonalnál hirtelen véget érő, vastag vakolatot kellene viselned az esküvő napján? Gondolom, annak se örülnél, ha a táncból visszatérve azt éreznéd, hogy megfolyt a smink az arcodon? Pedig ha nem figyelsz esküvői sminked kapcsán néhány dologra, könnyen hasonló „izgalmakba” keveredhetsz. Következzen néhány jó tanács, hogy mindezt elkerülhesd!

eskuvos2.jpg

a bejegyzés erre folytatódik
Pirosíts okosan – a porcelánbabától az életteli sminkig

2015.02.6 16:24 - 0 hozzászólás

A pirosító az egyik nélkülözhetetlen kiegészítője mindenki sminkes kelléktárának, amivel élettelivé teheted arcodat. De legyen bármennyire is „alap” anyag, érdemes pár percet rászánnod és jobban megismerkedni vele, mivel az elérhető rengeteg fajtájú, színű és állagú változat mellett, ha nem követsz néhány alapszabályt, könnyen mesterséges és festett végeredményt láthatsz viszont a tükörben a vágyott üdeség helyett. A következőekben ezekről olvashatsz néhány hasznos tudnivalót.

filt2.jpg

a bejegyzés erre folytatódik
Ünnepi utazás és sminkek – néhány praktika

2014.12.21 14:41 - 0 hozzászólás

A karácsony igazi vándorünnep, hiszen ilyenkor rengeteg helyen vagyunk otthon pár nap alatt (saját lakás, szülők, nagymamák és még sorolhatnám). Ha az utazások sodrásában az egyik nap nappalra, míg másnap inkább estére készülne a smink, a vendégségbe pedig nem szeretnél egy kisebb stúdióval betoppanni, akkor érdemes körültekintően csomagolnod a sminkszereket. A következőekben elmesélem, én mit viszek magammal a kis táskámban, illetve megosztok néhány egyszerű és hatékony praktikát is a sminkedhez, hogy az öröm mindig őszinte legyen ;).

reniblog_1.jpg

a bejegyzés erre folytatódik
Füstös szemek – egy csábító klasszikus

2014.11.30 16:51 - 0 hozzászólás

Egy-egy esti program, vagy egy könnyű bulival végződő csajos este során nincs még egy olyan hasznos szövetséges, mint egy könnyen elkészíthető, divatos smink, ami igéző pillantást kölcsönözve képes izgalmassá tenni megjelenésed. A füstös smink egy ilyen örök klasszikus, amit ráadásul néhány egyszerű lépést és szabályt követve magadnak is könnyedén elkészíthetsz. A mostani bejegyzésben egy intenzív, fekete füstös változat lépéseit mutatom meg, ami tökéletes választás lehet, ha egy izgalmas estén szeretnéd megragadni a figyelmet.

fustos_lepesek_nyito.jpg

a bejegyzés erre folytatódik
Nappali smink: reggeli mágia 10 percben

2014.11.14 16:56 - 0 hozzászólás

A hajnali kelés nem arról híres, hogy a legszebb arcunkat hozza elő kedvenc párnánkból. Azonban odafigyeléssel és gyakorlással könnyen készíthetsz magadnak friss és szép reggeli sminket, amivel biztosan jobb hangulatban és magabiztosan vághatsz neki napnak. A következőkben egy természetes hatású, bézses-barnás alapsmink lépéseit lesheted el, ami a legtöbb szemszínhez/formához és ruhához is jó választás.

nappali_lepesek1.jpg

a bejegyzés erre folytatódik
Alapozás – technika és anyagok

2014.10.31 16:39 - 0 hozzászólás

Legyen bármilyen napunk, egy jó smink mindig képes a varázslatra: magabiztossá tesz, és egy határozott nőnél nincs gyönyörűbb. Ehhez persze nem árt tisztában lenni az alapvető technikákkal és anyagokkal, hiszen már a kezdet-kezdetén, az alapozásnál könnyű elcsúszni. Néhány tipp és útmutatás, ha karikás szemek és foltos bőr helyett egyenletes és szép sminket szeretnél.

reni illuszt2.jpg

a bejegyzés erre folytatódik
Gyönyörű menyasszonyi smink? Ez a titka.

2013.03.11 14:21 - 0 hozzászólás

10.jpg

Ahogy minden évnek megvan a menyasszonyi ruha divatja, úgy a sminkek terén is újabb és újabb trendekkel találkozhatunk. Az aktuális divatnál talán fontosabb, hogy sminkünk egyéniségünkhöz, arckarakterünkhöz és persze ruhánkhoz illő legyen. Ahány menyasszony, annyi smink, így a nagyon visszafogott, szinte natúr sminktől az extrémig bármi megfelelő lehet.

a bejegyzés erre folytatódik
Tavaszváró:)

2013.02.20 16:57 - 0 hozzászólás

Mostantól az Abszolút Nő című rovatban fogom hétről hétre különböző sminkelési praktikákkal ellátni az olvasókat. Bár az a hétvége is meglehetősen feszített tempóban zajlott, mégis sikerült összehangolni a fotózást. A csodás fotókat Laborci Judit ( fotolaborczy ) készítette, a gyönyörű és fegyelmezett lányokkal pedig igazán könnyű dolgom volt, ráadásul Judit kutyusai is beugrottak modellnek.:)

JUST0666_1.jpg

A tavaszt hoztuk el néhány változatos smink erejéig. A natúr sminktől a pasztellszíneken át az élénk színekig minden divatos, a 2013-as év trendszíne pedig a zöld. Ezért ezekkel a színekkel készítettem néhány kedvcsináló sminket. Elkészítésükről ebben a cikkben olvashattok. :)

 

Facebook